[MaFLa] III. Tengelyi László Emléelőadás

Takacs Adam takacsadam at hotmail.com
Fri Oct 12 12:32:32 CEST 2018


Kedves kollégák!

Jövő hét csütörtökön kerül megrendezésre a Filozófiai Kollégium szervezésében a III. Tengelyi László Emlékelőadás, melynek meghívottja ezúttal Prof. Kwok-ying Lau, a hong kongi Chinese University tanára lesz.

Az előadásra minden érdeklődőt várunk.

Időpont: 2018. október 18., 17:30
Helyszín: ELTE BTK, Főépület (Múzeum krt. 6-8.),  fsz. 11. terem

Prof. Kwok-ying Lau

"From Flesh to Cultural Flesh: Toward a Phenomenology of Intercultural Understanding"

Az előadás az interkulturális megértés kérdését tárgyalja fenomenológiai szempontból. Az előadó a fenomenológia elsősorban Maurice Merleau-Ponty által kidolgozott változatát, és mereau-ponty-i "hús" (flesh) fogalmát használja fel egy olyan kultúra fogalom kidolgozása érekében, amely a kulturális jelenségeket a közvetítés, az átjárhatóság és a kölcsönös megértés tapasztalati elemeiként mutatja fel. Ebben az értelemben az előadás célja az, hogy támpontokat adjon Merleau-Ponty késői fenomenológiájának kortárs használatához, illetve hogy kapcsolódási pontokat mutasson fel az ázsiai és a nyugati gondolkodás között egy nem Európa-központú filozófiai elemzés segítségével.

Prof. Kwok-ying Lau, a kelet-ázsiai fenomenológia egyik kimagasló képviselője, a hongkongi Chinese University egyetemi tanára, az Edwin Cheng Foundation Asian Centre for Phenomenology igazgatója, Tengelyi László első ázsiai meghívója. Fontosabb munkái: Identity and Alterity: Phenomenology and Cultural Traditions (ed. 2010); Border-Crossing: Phenomenology, Interculturality and Interdisciplinarity (ed. 2014); Phenomenology and Intercultuiral Understanding. Toward a New Cultural Flesh (Springer, 2016).

https://www.elte.hu/content/iii-tengelyi-laszlo-emlekeloadas.e.10606
https://hu-hu.facebook.com/pages/category/Community/Filoz%C3%B3fiai-Koll%C3%A9gium-Filko-957951260915044/

Üdvözlettel:
Darida Veronika
Takács Ádám


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://listbox.elte.hu/mailman/private/mafla/attachments/20181012/634b1bd5/attachment.html>


More information about the mafla mailing list