[Kepviselok] [TTK-Info] ELTE TTK HÖK Hírlevél

TTK HÖK Hírlevél info at ttkhok.elte.hu
2011. Jan. 13., Cs, 12:35:08 CET


TTK HÖK Hírlevél
                 
     
              Sziasztok! 

                  Alább a TTK HÖK Hírlevelét olvashatjátok! E heti híreink a következők:

                  1. OMHV - Töltsd ki te is! 

                  2. Büféreform Lágymányoson? - felmérés

                  3. Az Önkéntesség Európai Éve - program 

                  4. Innovact Campus Awards 2011 - pályázati felhívás

                  5. Nyári Egyetem - Korea Kyung Hee Egyetem 2011 - ösztöndíj 






                  OMHV - Tele a pohár? Töltsd ki te is!
                  Avagy szkeptikusoknak: Miért töltsétek ki az OMHV-t? Az OMHV kitöltöttsége évről évre növekszik, de még bőven van rajta mit javítani, még az 50%-ot se léptük át. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy semmi értelme, semmi látható haszna nincs. Ez természetesen nem igaz. A tanszékvezetők látják a oktatóik kurzusainak OMHV-ját, így ha maguktól nem is veszik észre, ha baj van, tudják őket figyelmeztetni, hogy változtatni kéne. Illetve fordítva is igaz, ha egy oktató jó órát tart és amúgy is korrekt, akkor megérdemel annyit, hogy a diákok egy ilyen fórumon is elismerjék. Nem mellesleg az OMHV értékelések döntő szerepet játszanak a Kar Kiváló Oktatója értékelésben. 

                  A publikussá tétel sajnos nem áll jól, de láthatóan a kitöltöttséggel arányosan évről-évre növekszik. Tegyük meg Mi, Hallgatók az első lépést, töltsük ki sokan, hogy utána ne mondhassa senki, hogy ez csak egy kisebbségi vélemény! Kérlek szánj rá pár percet, magad és a következő évfolyamok kedvéért!

                  Kérdéseidet, véleményedet a taneh at ttkhok.elte.hu címre várjuk! 

                  Büféreform Lágymányoson?!
                  Az egyetem esélyegyenlőségi bizottsága azon dolgozik, hogy a lágymányosi campus épületeiben legyenek elérhető ételek lisztérzékeny hallgatók számára is. A büfék erre hajlandók lennének, azonban fontos lenne, hogy körülbelül hány ember érinthet ez a campuson. A felméréshez tartozó kérdőív az alábbi linken érhető el:

                  https://spreadsheets.google.com/gform?key=tEYHD890NxxGaifiDvev5Ig

                  ---

                  Az Európai Önkéntesség Éve 
                  A 2011-es rendezvénysorozat első állomása Magyarország lesz* január 8-14*. között a budapesti *Millenáris Teátrumban*. Az ÖNKÉNTES TURNÉ címmel megrendezésre kerülő esemény *tematikus napok* révén mutatja be a magyarországi önkéntesség sokszínűségét. Az egy hét alatt 60 olyan szervezet, intézmény és cég tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók, melyek programjaikat önkéntesek bevonásával valósítják meg. 

                  A *vitasarokban* az adott téma szakértői és médiaszemélyiségek bevonásával érdekes beszélgetések és előadáso valósulnak meg. Az *EU sarokban* naprakész információ található az Unióról és annak különböző programjairól. A *gyermekekre* is gondolva a *játszósarok* folyamatos bekapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak. Az esemény nyomon követhető a Facebookon.

                  ---

                  Innovact Campus Awards 2011!
                  Az idén 15. alkalommal megrendezendő INNOVACT <http://www.innovact.com/> (Reims, 2011. március 29-30.) innovációs
                  szakvásár szervezői az Európai Bizottság támogatásával ebben az évben is meghirdetik a Fiatal tehetségek innovációs versenyét, amin az EU-tagországok diákjai vehetnek részt. 

                  Az "elődöntőbe" bejutott egyéni vagy csapatot alkotó pályázóknak módjuk lesz arra, hogy pályaművüket személyesen is bemutathassák az INNOVACT látogatóinak és a neves szakemberekből álló zsűri tagjainak. A pályázatok értékelésénél a legfontosabb szempontok: eredetiség, kreativitás, újszerűség - és természetesen a megvalósíthatóság. A legjobbak bemutatásának teret adnak többek között a következő honlapok: *www.innovact.com, www.letudiant.fr, www.lors.fr, www.lentreprise.fr, www.ffbde.fr * 

                  A "finalisták" részvételéről a szervezők gondoskodnak (vállalják az utazási és szállásköltséget), a résztvevők pedig mintegy 20 ország kétezer szakmai látogatója és közel kétszáz fiatal innovatív vállalkozás képviselői előtt mutatkozhatnak be. *Jelentkezési határidő: 2011. január 24. * Jelentkezni a http://www.innovact.com/sites/innovact.com/static/pdf/2011/dossier_candidature_ICA_2010_GB.pdf webcímről letölthető angol vagy francia űrlapok kitöltésével lehet.


                  ---

                  Nyári Egyetem - Korea Kyung Hee Egyetem 2011
                  A klímaváltozás, a globális felmelegedés, illetve az energiaforrások témakörét a természet- és társadalomtudományok felől megközelítő, 2011. július 4-11. között megrendezett programra 2011. március 14-április 30. között lehet jelentkezni on-line regisztráció útján, a következő honlapon: http://gc.khu.ac.kr 

                  A tandíj 3000 USD, amelyen felül 80 USD regisztrációs díjjal, valamint a hallgatói programokra további 60 USD-vel is számolni kell (a szállás díja 250 USD). Ösztöndíj pályázható, ennek összege 590 USD azon túl, hogy az ösztöndíjas mentesül a tandíj megfizetése alól. 


                 
                    
             
     
                 
     
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://listbox.elte.hu/pipermail/ttkhok-kepviselok/attachments/20110113/2395243e/attachment.html>


További információk a(z) ttkhok-kepviselok levelezőlistáról