[TTK HÖK -Képviselők]Kimentések,?==?utf-8?q? szankciók

Papp Tamás Ernő eb at ttkhok.elte.hu
2017. Május. 16., K, 17:43:29 CEST


Kedves képviselők!

Az alábbiakban a az ELTE TTK HÖK Küldöttgyűlésének képviselőire vonatkozó kimentések igénybevételéről, valamint a Küldöttgyűlés tagjaival szemben alkalmazható szankciókról kívánok tájékoztatást nyújtani.

[fontos, olvassátok el légyszíves]

Kimentések:

Mivel az Alapszabály nem fekteti le a kimentések pontos szabályait, ezért az Ellenőrző Bizottság az EHÖK/219/3 (2017) számú állásfoglalása alapján a következők szerint fogad el kimentést:

Minden képviselőnek jogában áll kimentést kérni, melyet az Ellenőrző Bizottság számára, az eb at ttkhok.elte.hu e-mail címre küldött e-mailben tehet meg, legalább 6 órával a Küldöttgyűlési ülés előtt. 

Amennyiben egy képviselő magán kívülálló okokból (pl. betegség, vészhelyzet, stb.) a megadott határidőn kívül, de még az ülés kezdete előtt igénybe kell vegye a kimentést, ciklusonként egy esetben küldhet határidőn kívüli kimentési kérelmet. Ennek a kérelemnek az ülés időpontján és a kimentési igényen kívül tartalmaznia kell a kimentés okát/rövid indoklását is. Érvényes határidőn kívüli kimentésnek az Ellenőrző Bizottság azt fogadhatja el, melyet az adott ülésen részt vevő Ellenőrző Bizottsági tagok sürgős esetnek ítélnek és ennek a kérésnek ők, illetve adott ülés levezető elnöke helyt ad, amennyiben adott cikluson belül adott képviselő először folyamodott ehhez.

Szankciók:

Az Alapszabály 28. § alapján, ha egy képviselő egy választási cikluson belül a Küldöttgyűlés üléseiről kettő alkalommal marad távol, anélkül, hogy előzetesen kérte volna kimentését, megszűnik a képviselői mandátuma. Ha egy képviselő egy választási cikluson belül a Küldöttgyűlés üléseiről négy alkalommal marad távol, megszűnik a képviselői mandátuma. 

Üdvözlettel: 
--
Papp Tamás
Ellenőrző Bizottság elnöke
ELTE TTK HÖK
E-mail: eb at ttkhok.elte.hu
Mobil: 70/367-7635
Facebook: http://facebook.com/eltettkhok
Web: http://ttkhok.elte.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://listbox.elte.hu/pipermail/ttkhok-kepviselok/attachments/20170516/3064fd60/attachment.html>


További információk a(z) ttkhok-kepviselok levelezőlistáról