[TTK HÖK -Képviselők]Tankörök

Balogh Dániel balogh.daniel at ttkhok.elte.hu
2017. Sze. 4., H, 21:35:02 CEST


Kedves Luca!
Kedves Mirtyll!
Kedves képviselők!
Kedves mentorok!

Jelen levelem, kérdéseim mind mentori, mind képviselői mivoltomból fogalmazódott meg bennem. Az új tanév elindultával megkaptuk a nyakunkba a tankörök rendszerét, amelyről azonban nem sok információ, vagy információ foszlány jutott el hozzám, se mentorként, se képviselőként. Ezért szeretnék feltenni pár kérdést, előbb a gyakorlatibb jellegűt. (Hozzáteszem, hogy a kérdéseimet csupán a kíváncsiság és a gólyák megfelelő tájékoztatása szülte, senkit se szeretnék megbántani vele, kérem senki ne vegye magára.)
A gyakorlati jellegű kérdéseim:
Mi történik, ha felsőbb évesek, vagy esetleg osztatlan tanárszakos hallgatók által kiszorul a hallgató a neki előírt csoportból?
Előbbi kérdésből adódik, hogy egyértelmű, hogy a tanár szakosokat nem lehet ebbe a rendszerbe jelenleg integrálni, de miért nem lett nekik külön gyakorlat kijelölve?
Mikor lesz teljesen biztos információ, hogy kinek hova kell felvenni a kurzust? (Mert jelenleg még mindig hallok olyat, hogy lehet, hogy változik)
A következő félévben a tanköröket tovább fogják magukkal vinni a gólyák, vagy ez csak az első félévre vonatkozik?
A gyakorlati kérdésekből egyenlőre ennyi jutott eszembe, de biztatnám kedves mentor társaimat, hogy ha valami hasonló kérdés nyomja a szívüket, tegyék fel őket. :)

Most pár kevésbé gyakorlati jellegű kérdésem lenne, magához az egész rendszerhez, mert sajnos a bevezetése előtti előkészületekről se sokat hallottam, de tudom, hogy volt.
Szóval a kérdések:
A tankörök vezetését a Kar erőltette, vagy a mi kezdeményezésünk volt?
Ha az előbbi, akkor miért nem harcoltunk azért, hogy egy teljesen kész rendszer legyen bevezetve? (mert jelenleg sajnos ezt nem mondhatjuk el :( )
Ha utóbbi, akkor miért nem egy teljesen kész, minden szakterület által jóváhagyott (ez lehet megtörtént, bár kétlem) rendszert raktunk a Kar elé?
A kidolgozás során felvettük a kapcsolatot a rendszert már alkalmazó Hallgatói Önkormányzatokkal? (Ez egy picit költői, mert nem tudom elképzelni, hogy igenen kívül más válasz lehetséges)

Alapvetően egy jó rendszernek, jó ötletnek tartom a tanköröket, így levelem se ellene szól, hanem a fejlesztéséért, és az információáramlás megindításáért.

Előre is köszönöm a válaszokat.

​​​​​Üdvözlettel,
Balogh Dániel
ELTE TTK HÖK
Képviselő

--
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://listbox.elte.hu/pipermail/ttkhok-kepviselok/attachments/20170904/dcecb5aa/attachment.html>


További információk a(z) ttkhok-kepviselok levelezőlistáról