[TTK HÖK -Képviselők]Alapszabályozó fórum

ELTE TTK HÖK Elnök elnok at ttkhok.elte.hu
2023. Nov. 23., Cs, 20:53:22 CET


Kedves Képviselők!

A keddi küldöttgyűlés kérésemre törölte napirendjéről az Alapszabály napirendi pontot. Ennek tartalmáról szeretnélek most titeket tájékoztatni.

Az elmúlt hónapokban nagyban dolgozott azon az Alapszabályozó munkacsoportunk az alapszabály felülvizsgálatán. Munkán során több olyan koncepcionális kérdés is előkerült, melyről szeretnénk a ti és minden hallgató véleményét kikérni. Jövőhét kedden 18:00-tól megrendezünk egy Alapszabály fórumot, melyre az Önkormányzat minden tagját örömmel várjuk. A munkacsoport három fő témakört emelt ki, melyeket alább röviden bemutatok. Ezeken felül természetesen bárki javasolhat kérdéskört, amit fontosnak tart megvizsgálni az alapszabályunkkal kapcsolatban.

Elnök- és képviselőválasztás
Az elnök- és képviselő választás kérdéskörét alaposan körbejárta a munkacsoport, mely nem csak a választások lefolytatását befolyásolhatja, hanem a küldöttgyűlés összetételét is. Erről szeretnénk beszélgetést folytatni.

Póttag kérdés
A munkacsoport kiemelt kérdésnek tartja a küldöttgyűlési póttagok kérdését. A jelenlegi rendszer biztosítja a küldöttgyűlés maximális létszámát, azonban nem felel meg arányosság védelmének szempontjából.

Bizottságok és munkacsoportok
Bár az alapszabály jelenleg is lehetővé teszi bizottságok és munkacsoportok létrehozását, annak nem ad kereteket és emiatt jelenleg nincs nagy hagyománya ennek Önkormányzatunkban. Szeretnénk felmérni az Önkormányzat tagjainak véleményét egy ilyen strukturális átalakításról, és beszélgetni annak előnyeiről és hátrányairól.

A fórum helyszínét hamarosan jelezzük.

Üdv:
Andris
--

[cid:6b517b7e-339d-4d22-8028-3d514edf245d]

Mig András

elnök

ELTE TTK Hallgatói Önkormányzat

elnok at ttkhok.elte.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://listbox.elte.hu/pipermail/ttkhok-kepviselok/attachments/20231123/3c9134e6/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Outlook-t00fht0i.png
Type: image/png
Size: 341384 bytes
Desc: Outlook-t00fht0i.png
URL: <http://listbox.elte.hu/pipermail/ttkhok-kepviselok/attachments/20231123/3c9134e6/attachment-0001.png>


További információk a(z) ttkhok-kepviselok levelezőlistáról